Веніславський не виключає електронних повісток у майбутньому, але в Мінцифри таких планів ще немає

Веніславський не виключає електронних повісток у майбутньому, але в Мінцифри таких планів ще немає

Укрінформ
У майбутньому в Україні потенційно можуть запровадити видачу електронних повісток через застосунок "Дія".

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента в парламенті Федір Веніславський розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

Він підкреслив, що наразі немає технічної можливості запровадити електронні повістки в Україні. Проте Веніславський зазначив: "Я думаю, що потенційно в майбутньому ми до цього маємо прийти, оскільки цифровізацію передбачає максимальне спрощення всіх дій. Паперові повістки точно мають піти в минуле".

Відео: телемарафон "Єдині новини"

Водночас член оборонного парламентського комітету наголосив, що нині це лише певні проєкти, реалізація яких може відбуватися в "не дуже короткостроковій перспективі".

Читайте також: Нові правила військового обліку: повістку можуть вручити будь-де

Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров відреагував на повідомлення про повістки у "Дії", завявивши, що послуги немає ані в розробці, ані в планах.

"Коли в інтернеті знову пишуть, що повістки будуть у "Дії". Послуги немає ані в розробці, ані в планах. Зберігайте спокій, всім гарного дня", - написав Федоров у Телеграмі.

Як повідомлялося, у лютому віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що наразі відомство не працює над механізмом, який передбачає використання "Дії" для вручення повісток військовозобов’язаним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-