Федоров каже, що повістки через «Дію» не вручатимуть

Федоров каже, що повістки через «Дію» не вручатимуть

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації наразі не працює над механізмом, яким передбачає використання «Дії» для вручення повісток військовозобов’язаним.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю РБК, передає Укрінформ. 

«Ми точно не будемо використовувати «Дію», щоб відправляти повістки. Є ще багато проблем, які потрібно вирішити, і я вважаю, що цими проблемами треба займатися. Тому повісток в «Дії» не буде, а над іншими сервісами бувають різні обговорення, але нічого немає в роботі», – зазначив очільник українського міністерства.

Федоров нагадав, що наразі Мінцифри спільно з профільним міністерством працюють над цифровим посвідченням ветерана, а також проєктом трансформації військово-лікарської комісії.

«Зараз там є нелюдська бюрократія, так не можна ставитися до ветеранів. Тому ми допомагаємо цифровізувати цей напрямок, впровадити медичні електронні системи в госпіталях. Зараз активно координуємо зусилля всіх міністерств, щоб досягти швидкого результату в найближчі пів року в цьому напрямку», – підсумував міністр.

Читайте також: Нові правила військового обліку: повістку можуть вручити будь-де

Як повідомлялося, Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики розробили план з цифровізації військово-лікарської комісії. Електронний документообіг скоротить черги, тоді як автоматизація процесів знизить навантаження на поранених військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-