Позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку за добу обстріляли 244 рази — Череватий

Позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку за добу обстріляли 244 рази — Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Упродовж доби російські загарбники 244 рази обстріляли позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку та 325 разів - на Куп’янсько-Лиманському.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

"Бахмут залишається одним з основних напрямків удару противника. За цю добу він (ворог - ред.) 244 рази обстріляв зі ствольної реактивної артилерії наші позиції, відбулося 25 боєзіткнень у районі Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванківського, самого Бахмута. 97 окупантів було знищено, 137 зазнали поранень”, - сказав Череватий.

За його словами, кілька тижнів поспіль ворог веде активні бойові дії на Куп’янсько-Лиманському напрямку, при цьому найбільше застосовує артилерію. “Ця доба не стала винятком: 325 обстрілів різними артилерійськими системами, 9 боєзіткнень. 33 окупанти були знищені, 96 зазнали поранень”, - поінформував Череватий.

Він зазначив, що на цьому напрямку українські захисники також знищили РСЗВ "Град", склад боєприпасів та БпЛА. Череватий зауважив, що протягом останніх трьох тижнів регулярно знищується ворожа бронетехніка, танки Т-80, Т-90М «Прорив», бойові машини піхоти і бронетранспортери.

Читайте також: У Міноборони попереджають про ворожу ІПСО навколо теми Бахмута

Череватий наголосив, що основною силою ворога на цих напрямках залишається ПВК “Вагнер”, але враховуючи щоденні втрати, які в середньому перевищують сотню осіб, "вагнерівцям" бракує живої сили.

“Динаміка така, що окрім того, що вони головна сила, вони змушені підсилюватися іншими підрозділами регулярного війська, повітряно-десантними - на цьому напрямку вже підбивалися і бойові машини їхнього десанту - і мотострілецькими підрозділами. І "вагнерівці" змушені просити підтримку артилерії і авіації регулярного війська, тому що повністю не можуть забезпечити себе, щоб вести активну наступальну роботу”, - заявив речник Східного угруповання військ.

Як повідомляв Укрінформ, протягом доби в епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка, підрозділами Сил оборони України відбито 48 атак на цих напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-