У Міноборони попереджають про ворожу ІПСО навколо теми Бахмута

У Міноборони попереджають про ворожу ІПСО навколо теми Бахмута

Укрінформ
Кремль докладає великих зусиль та проводить інформаційно-психологічну операцію навколо теми Бахмута, аби підірвати довіру українців до рішень вищого військового керівництва країни.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ворог продовжує концентрувати найбільші свої наступальні спроможності на Бахмутському напрямку. Паралельно вони акумулюють і всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут. Власне, так і виглядає інформаційно-психологічне підкріплення військових дій», - наголосила Маляр.

За словами заступниці міністра, наразі противник відпрацьовує медійно три задачі: підірвати довіру українського суспільства і військових до рішень командування по Бахмуту; демотивувати і психологічно ослабити Сили оборони; спровокувати українське військове керівництво на помилкові дії.

Для цього ворог намагається змістити акценти у темі Бахмута і нівелювати те, що є перевагою Сил оборони - розумне і грамотне планування операцій, вважає Маляр.

Перелякане суспільство, за задумом ворога, повинно почати тиснути на військово-політичне керівництво України щодо припинення оборонних дій, що є справжньою інформаційно-психологічною операцією ворога.

Читайте також: Президент пояснив, чому Україна надалі має тримати Бахмут під контролем

Маляр звернула увагу, що наразі ворог використовує такі меседжі: нібито рішення тримати Бахмут політичні, нібито Бахмут нема сенсу тримати, там майже все в оточенні, нібито героїзм українських бійців роздуває українська пропаганда.

На думку високопосадовиці, ворог намагається внести конфлікт у військове керівництво держави, адже у російських вкидах не пишуть, що військові рішення не приймаються одноосібно. Є військове командування на чолі з Головнокомандувачем та Начальником Генерального Штабу. Крім того, постійно засідає Ставка Верховного Головнокомандувача, де теж приймаються оперативні рішення за участю всіх воюючих силових структур.

Інформацію про бої в Бахмуті заступник міністра радить сприймати як те, що «це активна фаза війни. Так само активна, як і по інших напрямках на Сході, де з січня 2023 триває повномасштабний наступ ворога».

Читайте також: Сирський назвав головне завдання на Бахмутському напрямку

«Ми обороняємо Бахмут так само віддано, як і кожен інший населений пункт. Застосування наших сил і засобів визначається не політичною доцільністю, а тим, які ресурси необхідні для відсічі ворогу та виконання бойових завдань на даному напрямку. Оборона Бахмута наразі обумовлена оперативно-тактичною доцільністю, а рішення приймаються грамотні, виважені та спрямовані на виконання актуальних оборонних задач», - наголосила Маляр.

Вона також зазначила, що Сили оборони виконують такі оборонні задачі: утримання займаних рубежів та позицій; недопущення просування противника вглиб території; заподіяння ворогу значних втрат; створення умов для переходу в контрнаступ.

«Обороняти Бахмут будуть доти, поки нам це буде необхідно з точки зору виконання військових оборонних задач. І це наше військове командування, а не російські ІПСО, буде визначати, до яких пір здійснюватиметься оборона Бахмута», - наголосила Маляр.

Читайте також: ЗСУ не дали загарбникам прорвати оборону на сході – Череватий

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 29 березня 2023 року ліквідували близько 172 тисяч 340 російських військових, зокрема 610 осіб – за останню добу. Також станом на 29 березня українські захисники знищили 3609 (+7) ворожих танків, 6966 (+0) бойових броньованих машин, 2659 (+6) артилерійських систем, 526 (+1) реактивних систем залпового вогню, 277 (+0) засобів протиповітряної оборони, 306 (+1) літаків, 291 (+0) гелікоптер, 2239 (+4) безпілотників оперативно-тактичного рівня, 911 (+0) крилатих ракет, 18 (+0) кораблів /катерів, 5507 (+5) одиниць автомобільної техніки й автоцистерн та 288 (+1) одиниць спеціальної техніки рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-