ЗСУ не дали загарбникам прорвати оборону на сході – Череватий

ЗСУ не дали загарбникам прорвати оборону на сході – Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Українські військовослужбовці не дали загарбникам ніде прорвати оборону на сході, що свідчить про неуспішність наступу російських військ.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

Коментуючи думку експертів стосовно того, що наступ російських військ захлинувся, Череватий сказав: «Ми не дали ворогу ніде прорвати систему нашої оборони, не дали йому досягнути значного успіху в стратегічній наступальній операції, не дали її розвинути, тому можна погодитися із цим твердженням».

Він також згадав слова Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який 24 березня заявив, що складну ситуацію на Бахмутському напрямку вдається стабілізувати.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ зазначив: «Ми контролюємо противника, розуміємо напрямки його дій, розуміємо його задум. Знаємо свої сили та засоби, на які розраховуємо. Знаємо, що нам їх вистачить для того, що втримати лінії фронту».

Читайте також: російські війська ведуть наступальні дії на чотирьох напрямках

За словами Череватого, візит Президента Володимира Зеленського на передові позиції в Донецькій області демонструє, що Україна впевнена у своїх силах. «Там на місці є командувачі напрямків. Усі знають алгоритми дій. У нас є злагодженість та розуміння того, що робити. Тобто, це і є стабілізація», - зауважив він.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ також поінформував, що протягом останніх двох днів на Бахмутському напрямку загарбники 18 разів намагалися штурмувати позиції українських захисників, а до того кількість штурмів коливалася від 35-ти до 50-ти. «Проте це потребує детальної верифікації та аналізу. Можливо, у ворога йде якась рекогносцировка, маневри резервами», - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Донецьку область відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-