У Києві покажуть артефакти з крейсера «Москва» у річницю його потоплення

У Києві покажуть артефакти з крейсера «Москва» у річницю його потоплення

Укрінформ
У Національному військово-історичному музеї України відбудеться відкриття нової експозиції, де представлять артефакти з потопленого російського крейсера «Москва».

Про це на брифінгу повідомив директор Національного військово-історичного музею України Андрій Іллєнко, передає кореспондент Укрінформу.

«У музейній колекції у нас знаходиться рятувальний круг, сигнальний буй із затонулого флагмана російського флоту та багато інших цікавих артефактів. На річницю потоплення флагмана чорноморського флоту російської федерації ми плануємо відкрити окрему виставку у Національному військово-історичному музеї України», - сказав Іллєнко.

Він зазначив, що, маючи допуск до місць проведення бойових дій, працівники музею нині мають змогу збирати артефакти війни.

«Вже у травні ми організували виставку знищеної військової техніки окупантів просто неба в Києві. Водночас у приміщенні музею було відкрито виставку артефактів війни, спеціально для якої Київська ТрО передала першу «Стугну», з якої було знищено ворожу бронетехніку», - зауважив Іллєнко.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка з унікальними артефактами битви під Кумейками

За його словами, зараз виставкові проєкти подорожують Європою, де виставляються поблизу російських посольств і диппредставництв.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року крейсер російського чорноморського флоту "москва" внаслідок удару українською протикорабельною ракетою "Нептун" отримав істотні пошкодження та почав тонути після потужного вибуху боєзапасу.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-