На Донеччині потрібен «культурний десант» - Ткаченко

На Донеччині потрібен «культурний десант» - Ткаченко

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обговорив із керівництвом Донецької обласної військової адміністрації збільшення присутності в регіоні українських культурних діячів та українського друкованого слова.

Як передає Укрінформ, про це очільник МКІП повідомив у Телеграмі.

«Опрацювали з головою Донецької ОВА Павлом Кириленко та колегами кілька питань, які можемо вирішити найближчим часом. Це і більша присутність українських культурних діячів у Донецькій області, і постачання книжок по окремій програмі, щоб працювали книжкові полички у різних місцях, і робота з медіа, щоб збільшити присутність українського, щонайменше – друкованого слова в Донецькій області», – зазначив міністр.

Також під час зустрічі було обговорене продовження роботи «Культурного десанту» в різних формах і за участю колективів національних закладів культури, робота з ментальним здоров’ям через арт-терапію та залучення мешканців області до культурних практик.

Очільник МКІП подякував керівництву області за приділення уваги культурній сфері й розуміння, що культура – відволікає, рятує й оновлює.

«Будемо не тільки тримати постійний зв'язок з Донецькою областю, але й приділяти особливу увагу роботі культурної сфери, яка є не тільки елементом захисту нашої ідентичності від ворога, але й фактично – оздоровчим, терапевтичним засобом для життя», – додав Ткаченко.

Читайте також: МКІП готуватиме спеціалістів з арттерапії для підтримки ментального здоров'я - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, за даними глави МКІП, із тисячі культурних установ Донецької області понад 700 зазнали пошкоджень або руйнувань через російські обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-