МКІП готуватиме спеціалістів з арттерапії для підтримки ментального здоров'я - Ткаченко

МКІП готуватиме спеціалістів з арттерапії для підтримки ментального здоров'я - Ткаченко

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко представив на Міжвідомчій координаційній раді з питань охорони психічного здоров’я проєкт “Мистецтво допомагати”, який готуватиме спеціалістів з арттерапії для підтримки ментального здоров'я українців.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

“Мистецтво допомагати” - проєкт Міністерства культури та інформаційної політики в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Цього тижня підтримали два важливих законопроєкти з охорони культурної спадщини - Ткаченко

За його словами, "проєкт націлений на підготовку фахівців з-поміж діячів культури та мистецької освіти, тих, хто сьогодні працює в закладах по всій країні (це не тільки про заклади МКІП), які могли б використовувати методи арттерапії".

Він поінформував, що пілотний проєкт розрахований попередньо на 30 інституцій.

Ткаченко нагадав, що “Всесвітня організація здоров’я ще з 2019 року почала офіційно тестувати практики арттерапії для покращення стану пацієнтів, зокрема і ментального здоров’я".

Читайте також: У МКІП презентували добірку ілюстрацій в пам'ять про трагедію маріупольського Драмтеатру

"Нам важливо, аби українці відчули, що заклад культури чи мистецької освіти – театр, музей, бібліотека, мистецька школа – це безпечне місце, де завжди можна отримати емоційну підтримку від працівників культурної галузі. Взагалі – культура і мистецтво – це про ті емоції, які змушують нас ставати кращими та знаходити сили для боротьби щодня”, - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на засіданні Міжвідомчої координаційної ради Всеукраїнської програми ментального здоров’я представив проєкт “Психічне здоровʼя на первинному рівні медичної допомоги”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-