У Франківську СБУ затримала прихильницю «вагнера» і кадирова

У Франківську СБУ затримала прихильницю «вагнера» і кадирова

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську СБУ затримала лікарку, яка вела проросійську агітацію в «Однокласниках».

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Кіберфахівці СБУ затримали в Івано-Франківську чергову прихильницю «руского міра», яка вела проросійську агітацію у заборонених «Однокласниках». Пропагандисткою виявилася жителька обласного центру 1960 року народження, лікарка за фахом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затримана у своїх дописах обвинувачувала Україну та її західних партнерів у «бойових діях проти мирного населення», а російську агресивну війну позиціонувала як визвольну.

Читайте також: пригожин збирається згорнути операції «вагнерівців» в Україні — Bloomberg

«Антиукраїнська агітаторка вважала «класним» вбивство росіянами українських захисників та обіцянку кадирова «спалювати шайтанів». Вона вболівала за угруповання «вагнер», захоплювалася терористами захарченком та павловим», - додали в управлінні СБУ.

За їхньою інформацією, під час обшуку фігурантка намагалася знищити свій телефон із доказами. Втім, слідчі СБУ зібрали достатньо свідчень протиправної інформаційної діяльності для оголошення їй підозри.

«СБУ повідомила жінці про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Фігурантку затримано відповідно до ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України», - повідомили у СБУ.

Читайте також: У Житомирі викрили агента, який зливав «вагнерівцям» дані про військові об’єкти

Наразі агітаторці «руского міра» загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-