У Житомирі викрили агента, який зливав «вагнерівцям» дані про військові об’єкти

У Житомирі викрили агента, який зливав «вагнерівцям» дані про військові об’єкти

Фото
Укрінформ
У Житомирі викрили агента росії, який повідомляв приватній військовій компанії «вагнер» дані про місця дислокації об’єктів Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури повідомили про підозру чоловіку у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, уродженець Херсонської області, який проживає у Житомирі, через власний акаунт у забороненій соцмережі «Вконтакте» налагодив зв’язок з представником пвк «вагнер» та погодився співпрацювати з ворожою розвідкою.

Він збирав інформацію про розташування у Житомирі стратегічно важливих військових об’єктів, місця дислокації підрозділів військовослужбовців і військової техніки.

Ці відомості зловмисник наносив на мапу, фотографував і передавав зображення росіянам для можливого використання під час планування та ведення бойових дій.

Особливу активність підозрюваний проявив протягом вересня-жовтня 2022 року. За порадою російського куратора для конспірації та приховання злочинної діяльності він користувався позивним «Снаров».

До суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомили у СБУ, зловмисником виявився колишній заступник командира однієї з українських військових частин, який на початку 1990-х років пішов у відставку.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетного удару по школі в Краматорську

Як повідомляв Укрінформ, у березні Служба безпеки України затримала ворожу інформаторку, яка збирала дані про склади з боєприпасами ЗСУ у Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-