СБУ затримала російську інформаторку, яка збирала дані про Сили оборони на Харківщині

СБУ затримала російську інформаторку, яка збирала дані про Сили оборони на Харківщині

Укрінформ
Служба безпеки України затримала ворожу інформаторку, яка збирала дані про склади з боєприпасами Збройних сил України у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Служба безпеки затримала ще одну інформаторку російських спецслужб у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Зловмисниця збирала розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони в Куп’янському районі», - ідеться в повідомленні.

Насамперед ворога цікавили локації зберігання військової техніки, зброї та боєприпасів ЗСУ на прифронтових територіях регіону. Інформація потрібна була для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

За даними слідства, російська спецслужба залучила жінку до негласної співпраці через її чоловіка, який перебуває на території рф.

Для збору даних зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала військові об’єкти. Отримані відомості вона надсилала росіянам через месенджери.

Читайте також: СБУ затримала в Одесі двох ворожих інформаторів, які розвідували позиції української ППО

Зловмисниці повідомили про підозру. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала інформаторів, які передавали ворогу розвідувальні дані про Сили оборони на Авдіївському напрямку.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-