Книгу «Заборонити рашизм» перекладуть іноземними мовами для поширення правди за кордоном

Книгу «Заборонити рашизм» перекладуть іноземними мовами для поширення правди за кордоном

Фото
Укрінформ
Книга «Заборонити рашизм» буде перекладена на низку іноземних мов, зокрема – англійську, французьку, німецьку та іспанську мови.

Про це під час презентації в Укрінформі повідомив кандидат історичних наук, міністр закордонних справ України (2007–2009), керівник Центру дослідження росії, проректор з міжнародної діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка Володимир Огризко.

«Скажу вам відверто: в планах університету Грінченка – те, що ця книга, коли вона буде перекладена на англійську, французьку, німецьку і іспанську мови, вона буде використовуватися для того, щоб говорити про цю правду (про рашизм – ред.) нашим зарубіжним партнерам», - сказав він.

В Укрінформі презентували книгу «Заборонити рашизм» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Відповідаючи на питання Укрінформу, Огризко зазначив, що тираж книжки поки невеликий - 500 примірників, але він буде поповнюватися.

«Ми плануємо розповсюджувати її в Україні серед студентського товариства, університетів, бібліотек, і ми зараз перебуваємо у процесі складання плану популяризації цієї книжки», - уточнив історик.

Придбати книжку не можна, бо це – не комерційний проєкт.

«Але я думаю, що ті, хто захоче її отримати, просто мають з’єднатися з нашою університетською пресслужбою, і думаю, що ми зможемо зробити так, щоб всі бажаючі цю книжку отримали», - поінформував керівник Центру дослідження росії.

Читайте також: Війна з рф має закінчитися не переговорами, а підписанням акту капітуляції кремлем – Огризко

Він додав, що є ще один дотичний проєкт, який показуватиме міжнародний вимір рашизму.

«Наша група дослідників все ж таки зосереджувалася на українському аспекті цього явища (при підготовці книжки «Заборонити рашизм – ред.»). Але ж є і фінський, грузинський, молдавський аспекти, і ще мільйони інших аспектів, пов’язаних тим, що московська орда свого часу захоплювала, знищувала і приєднувала до себе ці території», - зазначив Огризко.

Як повідомлялося, 28 лютого у Київському університеті ім. Б. Грінченка відбулась презентація книги «Заборонити рашизм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-