Війна з рф має закінчитися не переговорами, а підписанням акту капітуляції кремлем – Огризко

Війна з рф має закінчитися не переговорами, а підписанням акту капітуляції кремлем – Огризко

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження росії Володимир Огризко вважає, що війна з росією має закінчитися не переговорами, а підписанням кремлем акту капітуляції на умовах, які йому продиктує Україна разом із країнами Заходу.

Таку думку Огризко висловив у інтерв’ю ТСН, передає Укрінформ.

За словами дипломата, теза про те, що війни закінчуються переговорами, не є правильною, тому що війни закінчуються підписанням капітуляції переможених, а це «далеко не переговори». У цьому контексті він нагадав, що після Другої світової війни переговорів між союзниками і гітлерівською Німеччиною насправді не було, а було підписання акту капітуляції.

«Переговори – це коли сідають дві рівноправні сторони і між собою узгоджують ті питання, які їм здаються неврегульованими, і шукають компроміси. А у випадках завершення війни переможці диктують умови переможеним. Так от про це, власне, повинна йти мова», - сказав Огризко.

Він підкреслив, що ми не можемо сідати за стіл переговорів з країною, яка вбила десятки тисяч українців, десятки тисяч українських військових, зруйнувала українську економіку і зараз руйнує українську енергетичну систему.

«Нам нема про що говорити з російською федерацією, крім того, що ми разом з країнами Заходу продиктуємо російській федерації умови, після чого вона або зможе ще певний період часу зберегтися як якесь ціле, або такої можливості в неї вже більше не буде. Ось про що можна говорити на переговорах, причому далеко не у москві», - вважає колишній очільник МЗС.

На думку Огризка, в кремлі чудово розуміють, що жодних переговорів не буде, а постійні розмови про них спрямовані виключно на внутрішнього споживача, щоб показати зазомбованим росіянам, що рф «за мир во всем мире».

«У нас немає іншого шляху, як іти тільки до воєнної перемоги, тим більше, що сьогодні російська сторона вичерпує свої можливості. Хоч це нам коштує дуже дорого, хоч ми всі потерпаємо, але, я думаю, що це лише робить наш дух незламнішим і нашу впевненість у перемозі ще більш очевидною», - вважає дипломат.

Читайте також: росія використовує переговори як «димову завісу», щоб продовжувати терор - Кулеба

Як повідомлялося, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що війна не може закінчитися компромісом за рахунок територій України та життів українців, росія обов’язково має програти на полі бою та заплатити високу ціну за злочини проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-