У Криму незаконно засуджена журналістка Данилович оголосила сухе голодування

У Криму незаконно засуджена журналістка Данилович оголосила сухе голодування

Укрінформ
Незаконно засуджена в окупованому Криму громадянська журналістка Ірина Данилович оголосила сухе голодування через ненадання медичної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у заяві, яка є у розпорядженні видання ZMINA.

"Вимагаю припинити знущання наді мною та оголошую сухе голодування з 21 березня 2023 року, 08:00, до моменту організації мені діагностики та початку лікування або до моєї біологічної смерті", – заявила Данилович.

Вона зазначила, що упродовж чотирьох місяців має порушення слуху, чує постійний дзвін у лівому вусі, що завдає їй нестерпних мук. Данилович наголосила, що під час переїздів із сімферопольського СІЗО до "суду" у Феодосії її стан погіршується.

"Такі симптоми можуть свідчити про перенесений мною мікроінсульт", – зазначила громадянська журналістка.

Читайте також: Прокуратура Криму назвала абсурдним вирок Ірині Данилович

У заяві йдеться, що "судді" так званого Феодосійського міського суду Наталії Кулинській та співробітникам сімферопольського СІЗО відомо про стан її здоров’я з листопада минулого року. Утім, Данилович досі не може добитися обстеження та медичної допомоги у СІЗО Сімферополя.

"Проводити ознайомлення з аудіоматеріалами кримінальної справи у такому стані для мене неможливо. У зв’язку з чим 21 березня 2023 року від ознайомлення відмовляюся. Я готова продовжити ознайомлюватися відразу після одужання", – зазначила вона.

Данилович додала, що ігнорування її хвороби, постійні перевезення із Сімферополя до Феодосії, ненадання медичної допомоги є нелюдським ставленням та можуть прирівнюватися до тортур.

Як повідомляв Укрінформ, громадська журналістка Ірина Данилович знепритомніла під час перевезення її до окупаційного «Феодосійського міського суду».

28 грудня 2022 року окупанти в Криму оголосили Данилович вирок, призначивши їй сім років колонії загального режиму та штраф у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою.

Фото: ZMINA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-