Сусіди України розуміють транскордонні впливи війни на довкілля - заступниця генсека ООН

Сусіди України розуміють транскордонні впливи війни на довкілля - заступниця генсека ООН

Укрінформ
Країни, які безпосередньо межують з Україною, усвідомлюють, що розв’язана росією війна має транскордонний характер впливу на природу.

На цьому в інтервʼю Укрінформу наголосила заступниця генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй, виконавча директорка Програми ООН з довкілля Інгер Андерсен.

«Через кордон пролягають ліси. Вода тече в сусідню країну. Водоносні артерії з’єднані під землею, і морське середовище знаходиться там, де йому хочеться. Вітри віють так, як віють. Я думаю, що є розуміння цього не в останню чергу тому, що транскордонні впливи, очевидно, викликають занепокоєння в низці країн, які безпосередньо межують з Україною», - сказала Андерсен.

Вона зауважила, що забруднення Чорного моря, річки Дніпро чи повітря має викликати занепокоєння у всіх, хто потенційно може зазнати такого впливу. Саме тому Програма ООН з довкілля працюватиме з дружніми країнами, щоб вивчати транскордонні впливи, де це можливо, підкреслила виконавча директорка.

Читайте також: Інгер Андерсен, заступниця генсека ООН, директорка Програми ООН з довкілля

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив з Інгер Андерсен питання відповідальності росії за екологічні злочини в Україні.

Україна попередньо оцінює екологічну шкоду, завдану агресором, у понад 2 трильйони гривень (або понад 50 мільярдів доларів) - без урахування збитків, завданих росією на тимчасово окупованих територіях. Це умовні цифри, тому що механізм оцінки реальних збитків тільки розробляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-