МКС провів тренінг з підтримки жертв сексуального насильства через війну в Україні

МКС провів тренінг з підтримки жертв сексуального насильства через війну в Україні

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд (МКС) провів тренінг із захисту свідків та підтримки жертв сексуального насильства через війну росії в Україні. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на МКС.

“13 – 16 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд (МКС) провів тренінг із захисту свідків та підтримки жертв сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом в Україні. Тренінг зібрав у Києві прокурорів відділу з питань сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, Департаменту ювенальної юстиції та інших спеціалізованих співробітників Генеральної прокуратури України; членів Національної поліції України, зокрема з підрозділу захисту свідків, а також психологів і психіатрів, які працюють у неурядових організаціях, щоб допомогти застосувати інтегровану модель, орієнтовану на свідків і жертв, для захисту та підтримки жертв і свідків сексуального насильства”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Укрінформі відбувся тренінг з тактичної медицини

Зазначається, що було докладено багато зусиль у розробку моделі захисту та підтримки, орієнтованої на свідків і потерпілих.

“За останнє десятиліття Секретаріат МКС багато вклав у розробку орієнтованої на свідків і потерпілих моделі захисту та підтримки, керуючись підходом, що ґрунтується на травмі. Римський статут був новаторським, оскільки вимагав включити експертів з питань травми до складу відділу потерпілих і свідків і передбачав можливості надання спеціалізованої психосоціальної підтримки. Цей підхід до підтримки йде пліч-о-пліч з чітким баченням захисту, відповідно до міжнародних стандартів. Я радий бачити, що наше навчання охоплює таку різноманітну та багатопрофільну групу професіоналів в Україні. І я сподіваюся, що цей тренінг посилить співпрацю між Секретаріатом МКС та Генеральною прокуратурою, а також з Національною поліцією та підрозділом захисту свідків”, – сказав секретар МКС Пітер Льюїс.

Обговорення, презентації та практичні заняття були зосереджені на різноманітних питаннях, пов’язаних із захистом і підтримкою, таких як мультидисциплінарні підходи до підтримки та захисту постраждалих, захист та підтримка свідків, впровадження підходу, орієнтованого на постраждалих та інформованого про травму, або забезпечення згоди та конфіденційності.

Читайте також: На станціях метро проведуть тренінги з домедичної допомоги

Доповідачами високого рівня, зокрема, були секретар МКС Пітер Льюїс, Генеральний прокурор України Андрій Костін.

“Безперечно, для потерпілих і свідків психологічна допомога є не менш важливою, ніж правова. Співпереживання – це те, що можуть і повинні розвивати всі учасники кримінального провадження”, - зазначив Костін.

Тренінг був організований за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Читайте також: В Укрінформі проходять тренінги з тактичної медицини для представників ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт двох осіб - володимира путіна та марії львової-бєлової.

президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-