В Укрінформі проходять тренінги з тактичної медицини для представників ЗМІ

В Укрінформі проходять тренінги з тактичної медицини для представників ЗМІ

Фото
Укрінформ
В Укрінформі проходять дводенні тренінги з тактичної медицини для журналістів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, тренінги проводять парамедики ДФТГ «Хартія» за підтримки Інституту дослідження війни та миру (IWPR).

Тренінг складається з теоретичної та практичної частин. Інструктори показали, як правильно накладати турнікети при пораненні верхньої або нижньої кінцівки та проводити евакуацію пораненого з поля бою. Журналістів ознайомили з принципами тампонування ран, накладання пов'язок, забезпечення дихання у людини без свідомості. Крім того, учасники дізнались про невідкладні дії у випадку пошкодження легень.

Читайте також: Українців запрошують до навчання OSINT - шукати докази для нових санкцій

На другий день запланований начальний блок з протоколів безпеки, планування поїздки в гарячі точки, оцінки ризиків та співпраці з військовими.

«Професійні обов’язки журналістів передбачають додаткові ризики. Вони цілеспрямовано їдуть у небезпечні місця. Їх робота відрізняється від роботи військового - вони не стріляють. Іноді вони просто статично стоять і фіксують щось - це є додатковою небезпекою, на яку вони себе наражають. Життя кожного журналіста вартує того, щоб йому приділили увагу і навчили його безпечно виконувати свої професійні обов’язки», - підкреслила організаторка Ольга Гужва.

Читайте також: Працівники Укрінформу взяли участь у тренінгу з тактичної медицини

За її словами, інструктори команди вже навчали понад 200 журналістів з більш ніж 40 різних медіа. Команда почала проводити тренінги у Львові. Потім продовжила у Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі та інших містах України.

«Війна продемонструвала, що і наші та іноземні журналісти не готові були працювати в умовах активної фази бойових дій. Це була головна проблема. Тому з’явилися безпекові тренінги та тренінги з тактичної медицини. Зараз вони доповнюються різними компонентами, залежно від запиту журналістської спільноти», - сказала Гужва.

Читайте також: У столичному метро проведуть тренінги з домедичної допомоги

Вона зазначила, що на наступних вихідних в Укрінформі планується тренінг про те, як брати інтерв’ю у жертв, які мали травматичний досвід (полонених, військових, переселенців тощо) та як справлятися зі стресом і власним травматичним досвідом.

Тренінг з тактичної медицини для представників ЗМІ / Фото: Юлія Овсяннікова. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я оприлюднило базові правила надання домедичної допомоги в умовах воєнного стану для цивільних осіб.

В Укрінформі проходять тренінги з тактичної медицини для представників ЗМІ / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-