В Укрінформі відбувся тренінг з тактичної медицини

В Укрінформі відбувся тренінг з тактичної медицини

Укрінформ
Журналісти відпрацювали сценарії надання невідкладної допомоги та евакуації в умовах воєнного стану та у цивільному житті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Насамперед лікар невідкладних станів і доброволець ДФТГ "ХАРТІЯ" Андрій Тележний пояснив, як оглядати пораненого за алгоритмом рятувальних дій MARCH, накладати бандаж, забезпечувати постраждалому безперешкодне дихання, а також перевіряти стан його свідомості за шкалою AVPU. Заразом учасники вдосконалювали процес накладання турнікета на собі й на колегах.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українців тактичної медицини

За словами Тележного, найнебезпечнішим з ушкоджень є масивна кровотеча: достатньо 3-5 хвилин, аби втратити людину. Тому саме професійні дії, зокрема вправне використання турнікета, можуть врятувати кожного п'ятого пораненого на полі бою.

"Головне завдання - попередити смерть там, де ви зможете", - підкреслив він.

Усі теоретичні навички, включно з евакуацією постраждалого тактичними ношами, учасники тренінгу відпрацювали в командах завдяки розігруванню сценаріїв, де "постраждалий" мав ураження кінцівок у результаті вибуху та пострілу. Допомагали в опануванні протоколів бойовий медик ДФТГ "ХАРТІЯ" Ярослав Соломко, а також інструктори з Києва Євген Шкрабалюк та Варвара Гамянін.

Читайте також: На станціях метро проведуть тренінги з домедичної допомоги

Водночас інструктори пояснили, як робити серцево-легеневу реанімацію в умовах цивільного життя. Учасники тренінгу відпрацювали алгоритм дій під час засвідчення зупинки серця на тренувальних манекенах, використовуючи дефібрилятор та мішки Амбу.

Інструктаж підтримав Інститут дослідження війни та миру (IWPR).

Читайте також: В Укрінформі пройшов тренінг, присвячений етиці роботи з жертвами та свідками воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня в Укрінформі відбувся тренінг, присвячений етичним моментам роботи журналістів з жертвами або свідками воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-