Реформа держуправління передбачає скорочення й підвищення ефективності чиновників - Шмигаль

Реформа держуправління передбачає скорочення й підвищення ефективності чиновників - Шмигаль

Укрінформ
Реформа держуправління передбачає скорочення державного апарату, а також підвищення ефективності чиновників.

Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми дійсно розглядаємо реформу державної влади, йдеться не лише про уряд, а про держсектор загалом. Реформа передбачає скорочення державного апарату, підвищення якості чиновників. Мета на цей рік – знизити видатки на утримання державного апарату щонайменше на 30%. Частково ці скорочення вже відображені в бюджеті на 2023 рік", - сказав Шмигаль.

За його словами, нині триває дискусія щодо того, якою має бути реформа Кабінету Міністрів.

"Ідеальна модель Кабміну – 15–16 потужних міністерств та 5–6 потужних віцепремʼєрів. Це все комплексна реформа, над якою ми працюємо цього року. Зараз іде аналіз роботи міністерств", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Зеленський відповів на петицію про відновлення е-декларування

Він додав, що паралельно триває аналіз роботи центральних органів виконавчої влади.

"Разом із Мінцифрою працюємо над діджиталізацією процесів, бо неможливо просто скоротити третину співробітників – треба налагодити процеси та дати професійним людям інструмент, щоб вони ставали ефективнішими. Тоді можна говорити про оптимізацію", - зауважив глава уряду.

Крім того, за його словами, на порядку денному стоїть питання об'єднання бек-офісів міністерств.

"Немає сенсу в кожному міністерстві тримати бухгалтерію або підрозділи, що готують проєкти постанов. Це можна робити в секретаріаті, який буде відповідати за бюрократичні завдання", - пояснив Шмигаль.

Іншим важливим завданням він назвав передачу до Фонду державного майна підприємств, які перебувають на балансі міністерств.

Читайте також: Виїзд держслужбовців за кордон: Немчінов роз’яснив, кого стосуються нові обмеження

"Міністерства та міністри мають робити основну роботу – формувати політику. Для цього їм потрібні невеликі команди з якісних аналітиків, помічників тощо", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, міністр КМУ Олег Немчінов у компентарі Укрінформу заявляв, що впровадження реформи державного управління забезпечить ефективну спроможність та прозорість роботи державних інституцій та є ключовою складовою процесу європейської інтеграції, а також підтримки післявоєнної реконструкції та відновлення країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-