Випускники-2023 складатимуть мультипредметний тест - Рада ухвалила закон

Випускники-2023 складатимуть мультипредметний тест - Рада ухвалила закон

Укрінформ
Народні депутати проголосували за звільнення учнів 11 класів від складання цьогорічної державної підсумкової атестації (ДПА), натомість запровадили національний мультипредметний тест (НМТ).

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

За його словами, Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт, який визначає формат вступу у 2023 році. "За" проголосували 285 депутатів.

"Отже, учні 11-х класів звільняються від складання ДПА. Вступне випробування для здобуття вищої освіти проводитиметься у форматі НМТ", - зазначив Шкарлет.

НМТ включатиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Читайте також: Вступна кампанія для абітурієнтів, які здобули освіту за кордоном - у МОН розповіли деталі

"Надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня. Безпека була, є і буде на першому місці. Дякую депутатам ВРУ, освітянам, батькам та усім, хто долучився до обговорення і підтримав це важливе рішення", - наголосив Шкарлет.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня набув чинності наказ МОН, згідно з яким учні 4 та 9 класів звільняються від проходження державної підсумкової атестації у 2022/2023 навчальному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-