Учнів 4 і 9 класів офіційно звільнили від ДПА — Міносвіти оприлюднило наказ

Учнів 4 і 9 класів офіційно звільнили від ДПА — Міносвіти оприлюднило наказ

Укрінформ
Набув чинності наказ Міністерства освіти та науки 11 січня 2023 року № 19, згідно з яким учні 4 та 9 класів звільняються від проходження державної підсумкової атестації у 2022/2023 навчальному році.

Про це повідомляє МОН, передає Укрінформ.

Як йдеться у документі, у 2022/2022 році від проходження державної підсумкової атестації звільняються учні, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти.

У міністерстві зазначили, що наказ підготовлено з метою збереження життя і здоров’я учнів в умовах воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №8228-1, яким пропонується продовжити на 2023 рік термін скасування державної підсумкової атестації для випускників 11 класів та зовнішнього незалежного оцінювання як конкурсного критерію доступу до освітніх послуг.

Читайте також: Зеленська розповіла, як далі реформуватимуть шкільне харчування

Таке рішення обґрунтовується продовженням правового режиму воєнного стану, агресивними діями, російських військових і терористичних угруповань до національної системи освіти та науки. Зокрема, на 2023 рік пропонується передбачити вступ до університетів за результатам національного мультипредметного тесту, в якому є два обов’язкові предмети: українська мова та математика. Третім предметом на вибір, за пропозицією МОН, може бути: історія України, іноземна мова, фізика, хімія, біологія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-