Лубінець обговорив із представником Ради Європи питання депортації до рф українських дітей

Лубінець обговорив із представником Ради Європи питання депортації до рф українських дітей

Укрінформ
Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі у Страсбурзі з директором Департаменту Ради Європи щодо боротьби з дискримінацією Генерального директорату з питань демократії та людської гідності Йєруном Шоккенбруком обговорив із ним питання депортації українських дітей.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Офісу омбудсмена, передає Укрінформ. 

«Дмитро Лубінець насамперед подякував за підтримку в спільній боротьбі за захист прав людини. Він презентував структуру Офісу омбудсмена та інформброшуру щодо ситуації в Україні, окремо поінформував про проблему депортації українських дітей», - уточнили у пресслужбі.

Окрім того, український омбудсмен презентував директору Департаменту з питань боротьби з дискримінацією спецдоповідь щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України.

Читайте також: Лубінець — про обмін полонених: росія без пояснень постійно змінює умови

Лубінець попросив Шоккенбрука про допомогу в організації Конференції із захисту прав національних спільнот та технічну підтримку моніторингових візитів до місць компактного проживання представників нацспільнот.

«Нам важливо, щоб міжнародні партнери бачили необхідність в підтримці України», - сказав Уповноважений ВР з прав людини.

Як повідомлялося, станом на 30 січня в Україні вважаються депортованими 14 732 дитини.

Фото: Офіс Омбудсмена України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-