В Україні планують заборонити діяльність релігійних організацій, пов’язаних із рф

В Україні планують заборонити діяльність релігійних організацій, пов’язаних із рф

Укрінформ
Кабінетом Міністрів України як суб’єктом законодавчої ініціативи зареєстрований у Верховній Раді проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» ( № 8371).

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що законопроєкт спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

Читайте також: Кабмін планує залучити понад ₴600 мільярдів на відбудову

«Проєктом закону передбачено внесення змін до ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», якими унеможливлюється діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України», - додав депутат.

На сайті парламенту законопроєкт зареєстрований, але текст наразі відсутній.

Як повідомлялося, 1 грудня Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу у рф релігійних організацій. Раніше в різних регіонах країни СБУ проводила обшуки в єпархіях упц мп. У багатьох випадках у них виявлено осіб з громадянством рф, проросійську літературу та мільйони готівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-