В «Азові» закликали не розголошувати інформацію про обміни та військовополонених

В «Азові» закликали не розголошувати інформацію про обміни та військовополонених

Укрінформ
Патронатна служба «Янголи Азову» закликає не оприлюднювати жодної інформації стосовно обмінів чи полонених, наголошуючи, що публікації на цю тему значно погіршують умови перебування українських захисників у полоні.

Як передає Укрінформ, про це організація повідомляє в Телеграмі.

Так, зазначається, що «Янголи Азову», як й інші військові структури, часто не публікують інформацію про обміни полоненими, особливо щодо делікатних моментів – конкретних цифр, підрозділів, фотографій тощо.

«Процес перемовин з росією – вкрай важкий. Ворог постійно зриває їх, в останній момент змінює свою позицію, іншим чином заважає обмінам», – зауважили у службі.

Наголошується, що будь-які необережні дії та будь-яка невчасно опублікована інформація можуть нашкодити захисникам, які досі перебувають на непідконтрольній Україні території.

Зокрема, інформаційна тиша може бути умовою обміну. У подібному випадку будь-яка публікація зриває наступні обміни.

«Патронатна служба звертається до активістів, журналістів, волонтерів, родичів полонених та самих бійців: не публікуйте жодної інформації стосовно обмінів чи полонених. Якщо є потреба – зверніться до нашої служби, ми завжди готові допомогти», – наголосили в організації.

Також у службі просять не «атакувати» питаннями бійців, які щойно повернулися з полону, оскільки вони багато місяців перебували в інформаційному вакуумі, не маючи жодної інформації про побратимів і перебіг війни, тож ще не знають, що може нашкодити.

Читайте також: Із російського полону повернувся парамедик із «Азовсталі» - кримчанин Асан Ісенаджиєв

«Ще раз наголошуємо – будь-які дані, отримані від бійців, що вийшли з полону, не можна розголошувати в засобах масової інформації, соцмережах і будь-яким іншим способом. Публікації на цю тему значно погіршують умови перебування в полоні», – підкреслили в патронатній службі.

Як повідомляв Укрінформ, за 2022 рік з російського полону вдалося визволити 1596 людей.

Фото: СБУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-