З російського полону цьогоріч вдалося визволити 1596 осіб

З російського полону цьогоріч вдалося визволити 1596 осіб

Укрінформ
З російського полону за цей рік вдалося визволити 1596 осіб, серед яких — військові та цивільні.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

«Команда Координаційного штабу завершила чергову операцію з повернення додому наших оборонців. Цього разу напередодні Нового року з полону ворога звільнено в результаті обміну 140 українських захисників та захисниць», - ідеться в повідомленні.

Це 35-й обмін за рахунком, який був підготовлений Координаційним штабом від початку повномасштабного вторгнення. Додому повертаються 82 бійці Збройних сил України, 22 нацгвардійці, 15 воїнів з територіальної оборони, 11 представників Військово-морських сил та 10 військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Серед визволених сьогодні восьмеро жінок та 132 чоловіки. Офіцерський склад – 22 особи, рядовий і сержантський склад – 118. Серед звільнених є 44 оборонці Маріуполя, та 48 військовополонених з донецького напрямку.

Є також звільнені, які були взяті в полон на луганському, харківському напрямках, а також у Київській області. Крім того, є обміняні та звільнені двоє захисників острова Зміїний, та один полонений із Запорізької атомної електростанції.

“У групі визволених є двоє братів-близнюків, які потрапили в полон між Гірським та Золотим на Луганщині. Є сержант, чий 12-річний син написав листа до Президента України, щоби допомогти звільнити батька, а також батько та син, які разом пішли служити до лав територіальної оборони”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, додому також вдалося повернути хвостатого друга українських воїнів — собаку породи американський пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя, але потім був вивезений до росії.

Загалом за цей рік під контролем Президента України Володимира Зеленського у результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з російської неволі вдалося визволити 1596 осіб — військових та цивільних. У тому числі від початку повномасштабного вторгнення звільнено з полону 187 жінок.

Команда Координаційного штабу не припиняє роботу над наступними обмінами.

Читайте також: Туреччина веде перемовини щодо звільнення групи політв’язнів - Ташева

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня в Україну у рамках обміну полоненими з російською федерацією повернулися 50 захисників.

Фото: Андрій Єрмак/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-