Зеленський став «Людиною року» за версією журналу Profil

Зеленський став «Людиною року» за версією журналу Profil

Укрінформ
Головний інформаційно-політичний журнал Австрії Profil назвав Президента України Володимира Зеленського "Людиною року" через його вплив на долю України та Заходу загалом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт видання.

У статті під назвою "Володимир Зеленський: Людина, яка сколихнула вільний світ" зазначається, що цього року "Людиною року" (Mensch des Jahres) було обрано Президента України Володимира Зеленського. При цьому вказується на те, що Зеленський сприймається у світі "не лише як представник України, яка зазнає нападу з боку росії, але і як людина Заходу".

"Кожен, хто вважає себе частиною Заходу в думках, ідеологічно та в реальності – а це стосується як Австрійської Республіки, так і журналу новин Profil – приходить до неминучого висновку: Зеленський – це наша людина. І це не пов’язано з нестачею оригінальності, коли британська газета Financial Times, американський журнал "Time", а тепер і журнал Profil вважають одну й ту ж особу найбільш важливою і впливовою у цьому році", - йдеться у матеріалі.

Profil вказує на те, що Зеленський після повномасштабного російського вторгнення в Україну вирішив не залишати свою країну і не здаватися, натомість віддавши наказ українській армії чинити опір. "Цим вчинком хоробрості він заслуговує на повагу", - зазначається у статті.

При цьому Президенту Україну вдалося переконати союзників на Заході допомогти Україні та зберегти цю підтримку.

Читайте також: Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

"Він знову і знову попереджає, що напад путіна на Україну є фактично нападом на вільний світ, і тому він повинен стати на бік України. Володимиру Зеленському зовсім не важко посилатися на західні цінності у боротьбі з путіним, і всі розуміють, що він має на увазі. Це боротьба за свободу і демократичне самовизначення", - йдеться у матеріалі.

Журнал зазначає, що Зеленському також вдалося ініціювати "повернення Заходу", у тому числі НАТО, та пошук ним свого сенсу існування.

"Вплив Володимира Зеленського на долю України та Заходу в цьому році робить його, на думку редакції, "Людиною року", - заявили в Profil.

Як повідомляв Укрінформ, американський журнал Time за підсумками 2022-го назвав персоною року Президента Володимира Зеленського та "дух України" (The Spirit of Ukraine).

Також британське видання Financial Times назвало Президента України Володимира Зеленського "Людиною року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-