Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Укрінформ
Американське видання Politico назвало Президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт видання.

«Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переосмислює політику у сфері торгівлі, приєднання та енергетичної безпеки. У широкому сенсі це — переосмислення того, що означає бути європейцем, і багато в чому завдяки українському коміку, який став Президентом", — йдеться у публікації.

Укладачі рейтингу зауважують, що Україна не вперше зазнає нападу з боку росії, однак до повномасштабної агресії президента рф володимира путіна решта Європи мало що робила.

«Причина, з якої цього разу все по-іншому, полягає у Володимирі Зеленському - постаті, якій Європа не лише довіряє, а й захоплюється й іде за нею — на відміну від попередніх президентів України», — наголошується у статті.

Читайте також: Зеленський: росія відповідатиме за всі вкрадені активи Української держави

Зазначається, що європейські лідери, які перемогли на виборах у своїх країнах, прагнуть якнайшвидше відвідати Київ, щоб сфотографуватись з Президентом України.

При цьому Зеленський також зміг переконати решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною, у що мало хто вірив до повномасштабного вторгнення росії.

«Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика різко описує недоброзичливість російського режиму, проти якого він бореться, розсіюючи більшу частину віри Європи — особливо в Берліні та Парижі — у те, що москва може бути партнером», — пишуть журналісти.

Загалом до рейтингу найвпливовіших людей Європи видання Politico включило 28 осіб, серед яких політики, дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.

Як повідомляв Укрінформ, раніше американський журнал Time назвав Президента Володимира Зеленського та дух України “Персоною року” за підсумками 2022 року. Британське видання Financial Times також назвало Президента України людиною року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-