МКІП закликає українців запалити свічку для вшанування жертв Голодомору

МКІП закликає українців запалити свічку для вшанування жертв Голодомору

Відео
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики закликає українців запалити свічку для вшанування жертв Голодомору.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

“26 листопада о 16:00 долучіться до загальнонаціональної хвилини мовчання. Понад 4 500 000 українців у 1932-1933 роках стали жертвами Голодомору. Морячи голодом, їх вбивали через національну ідентичність. Сьогодні вбивці мають інші імена та зброю, але той самий мотив”, - ідеться в повідомленні.

Обов’язком українців є вшанування пам’яті убитих голодом. В умовах повномасштабної війни це можна зробити, долучившись до акції “Запали свічку”.

В МКІП закликають українців по всьому світу і громадян інших країн засвітити вогники у вікнах як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Читайте також: Бундестаг наступного тижня розгляне визнання Голодомору геноцидом – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Голодомор забрав мільйони життів українців. Цього року кремль розв’язав проти українського народу чергову війну на знищення і не приховує намірів вчинити геноцид. Сучасні російські воєнні злочинці намагаються повторити в Україні те, що вже робили їхні попередники: тотальний контроль, терор, депортації, вилучення майна та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-