Джапарова просить партнерів дати змогу родичкам військовополонених розповісти їхні історії

Джапарова просить партнерів дати змогу родичкам військовополонених розповісти їхні історії

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова просить зарубіжних партнерів прийняти у своїх країнах жінок та родичок українців, які перебувають у російському полоні, аби вислухати їхні історії і допомогти врятувати їхніх рідних.

Про це вона заявила у відеозверненні до учасників конференції високого рівня у Фінляндії, присвяченій просуванню гендерної рівності шляхом феміністичної зовнішньої політики, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Джапарова розповіла про жінок-воїнів, які захищають Україну на передовій, і привернула увагу міжнародної спільноти до проблем жінок, які перебувають у російському полоні, а також дружин, сестер, матерів українських воїнів, які борються за звільнення своїх рідних.

Читайте також: Тайра закликала світових знаменитостей долучитися до звільнення українських полонених

«Я зустрічаюся з ними регулярно, як і сьогодні. Разом із кількома десятками жінок ми обговорили, що українська дипломатична служба може зробити більше, щоб поширити їхній важливий голос. Дозвольте мені скористатися цією можливістю, щоб попросити вас прийняти їх у своїх країнах і послухати їхні історії. Щоб допомогти нам врятувати їхніх родичів», – зазначила перша заступниця міністра.

Окрему увагу вона привернула до ситуації в тимчасово окупованому Криму, де кримськотатарські жінки переживають надскладні часи, Джапарова розповіла, що росія викрадає їхніх чоловіків, катує, саджає в тюрми, незаконно забирає в армію, а ті жінки, які стають на їхній захист, піддаються переслідуванням.

У цьому зв'язку Джапарова наголосила, що лише покарання російських воєнних злочинців зможе відновити справедливість та захистити жінок та дівчат по всьому світу.

Читайте також: Українські військовополонені зможуть листуватися з рідними - Мінреінтеграції

Перша заступниця міністра також розповіла про досягнення МЗС України у просуванні гендерної рівності.

«Сьогодні 47% моїх колег в апараті міністерства – це жінки. Ми пишаємося нашими чотирнадцятьма жінками-амбасадорками. У 2018 році їх було лише 6», – зазначила Джапарова.

Конференція «Розуміння феміністичної зовнішньої політики» тривала 15-16 листопада у Гельсінкі. Захід організувало Міністерство закордонних справ Фінляндії. У ньому взяли участь посадовці з Фінляндії, Іспанії, Канади, Люксембургу, Тунісу та інших держав, а також представники міжнародних організацій та правозахисники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-