СБУ відкрила провадження щодо прославляння «руського міра» у Києво-Печерській лаврі

СБУ відкрила провадження щодо прославляння «руського міра» у Києво-Печерській лаврі

Укрінформ
Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом інциденту, що стався 12 листопада 2022 року в одному з храмів Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Тоді під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють «руський мір», передає Укрінформ з посиланням на повідомлення СБУ.

Слідство здійснюється за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Наразі усі матеріали скеровані для проведення відповідних експертиз.

Читайте також: «Не допустимо таких проявів»: Малюк прокоментував інцидент з піснями у Київській Лаврі

Як повідомялося, очільник СБУ Василь Малюк заявив, що цей інцидент не залишиться без відповідної реакції.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив він.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Читайте також: Відео у Київській Лаврі з нібито молитвою за росію вивчають поліція та СБУ

Як повідомлялось, священник Православної церкви України Михайло Омелян опублікував у Фейсбуці відео, на якому під час під час богослужіння 12 листопада у Києво-Печерській лаврі моляться за рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-