Понад 30 тисяч українців відзначили держнагородами за протистояння агресії рф

Понад 30 тисяч українців відзначили держнагородами за протистояння агресії рф

Укрінформ
Із 24 лютого державні нагороди надані понад 30 тисячам людей, які боронять Україну від російських загарбників.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час виступу на 34-й церемонії вручення нагороди Національного конституційного центру, передає Укрінформ.

“Менш ніж за дев’ять місяців уже понад 30 тисяч українців були відзначені державними нагородами за свій внесок у наш національний захист”, - зазначив він.

За його словами, державні нагороди отримали люди різних професій і занять, які однаково протистоять російські агресії.

Читайте також: Глава держави відзначив нагородами 396 українських військових

Глава держави розповів, що відзначено передусім героїчних українських воїнів, рятувальників, які ліквідують наслідки російських обстрілів, а також енергетиків, які повертають людям електрику після ударів російських ракет та іранських дронів по електростанціях, працівників транспорту, які забезпечують оборону, економіку й життя суспільства.

Водночас Президент підкреслив, що велика честь бути відзначеним медаллю Свободи, нагадавши, що медаль під час свого візиту до Києва передали йому американські сенатори Кріс Кунс і Роб Портман.

Зеленський переконаний, що ця нагорода справді відображає, як і за що бореться український народ, і є нагородою для всіх чоловіків і жінок України, які після 24 лютого показали найбільшій автократії світу, що на неї в Україні чекає неминуча поразка.

“Свобода – це головне слово для нас. Те, що об’єднує всіх українців. Як і будь-яке демократичне суспільство, українці мають різні погляди на життя, на політику. Часто в попередні роки ми відчували роз’єднаність і сперечалися, чи зможемо ми взагалі колись об’єднатися. Але коли росія поставила собі за мету знищити нашу свободу й стерти з лиця землі Україну, ми миттєво об’єднались і зберігаємо єдність”, - підкреслив Президент.

Він додав, що нині мільйони людей воюють і працюють, щоб захистити Україну.

“Це наші солдати й офіцери. Це масовий рух наших волонтерів – тих, хто забезпечує оборонців усім необхідним. Це фермери, які зупиняли російську бронетехніку на дорогах до своїх громад і допомагали військовим. Це айтівці, які будують захист проти російських кібератак. Це бізнес, який працює попри постійний російський терор і зберігає робочі місця. Це лікарі, які допомагають всюди й завжди. Це шкільні вчителі і викладачі університетів, які можуть вести заняття навіть у бомбосховищах та дистанційно з окопів на передовій, але не здаються і навчають дітей, вчать їх вірити в себе, у свободу і в Україну”, - відзначив глава держави.

Зеленський також запевнив, що дотримається даної раніше обіцянки і грошову премію, яка супроводжує медаль Свободи, передасть на допомогу українським ветеранам, а саме – на відбудову й оновлення реабілітаційного центру для ветеранів у Бородянці.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив про намір передати премію в розмірі 100 тисяч доларів США, яку отримав із присудженням американської медалі Свободи, на відновлення знищеного російськими загарбниками реабілітаційного центру у Бородянці на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-