Зеленський передасть $100 тисяч премії за медаль Свободи на реабілітаційний центр у Бородянці

Зеленський передасть $100 тисяч премії за медаль Свободи на реабілітаційний центр у Бородянці

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський має намір передати премію в розмірі 100 тисяч доларів США, яку отримав із присудженням американської медалі Свободи, на відновлення знищеного загарбниками реабілітаційного центру у Бородянці.

Про це він заявив під час виступу на ветеранському форумі “Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна”, який транслювався наживо в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Конституційний центр США присудив мені медаль Свободи 2022 року і премію у розмірі 100 тисяч доларів. Я вважаю, що це відзнака не мене особисто, це - відзнака хоробрості всього українського народу, наших Збройних сил, прагнення всіх наших людей бути вільними. А тому я погодився прийняти цю відзнаку лише від імені усіх українців і направляю цю премію на відбудову й відновлення реабілітаційного центру у Бородянці Київської області”, - сказав глава держави.

Він підкреслив, що ветерани — це люди, які були і є основою нашої оборони і можуть стати основою відновлення держави.

За словами Президента, щоб це відбулося, однією із топових галузей має стати реабілітація учасників війни, галузь допомоги усім, хто потребує фізичної, психосоціальної підтримки у зв’язку з війною.

Читайте також: У латвійському реабілітаційному центрі «Вайварі» пройдуть лікування 12 воїнів ЗСУ

“Маємо зробити так, щоб ніхто не боявся говорити про свої проблеми через пережите на війні. І кожен має отримати необхідну допомогу”, - наголосив глава держави.

Він нагадав, що за підтримки першої леді Олени Зеленської створюється національна програма психічного здоров‘я та психосоціальної підтримки, яка спрямована й на допомогу ветеранам.

“На рівні Міністерства у справах ветеранів також здійснюються відповідні ініціативи, але їх має бути все більше, значно більше, і вони мають бути всеукраїнськими, щоб у кожному регіоні нашої держави була сучасна зручна і, головне, ефективна система реабілітації наших воїнів”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленська обговорила Програму психічного здоров’я на Міжвідомчій координаційній раді

Як повідомляв, у березні посол України у США Оксана Маркарова одержала для Президента України Володимира Зеленського медаль Свободи Рональда Рейгана, яку передав керівник Президентської фундації Рональда Рейгана Фредерік Раян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-