В Україні упаковку харчів приведуть у відповідність до європейських стандартів - закон

В Україні упаковку харчів приведуть у відповідність до європейських стандартів - закон

Укрінформ
Парламент 3 листопада ухвалив євроінтеграційний Закон України «Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами».

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства, за відповідний законопроєкт у другому читанні проголосували 306 народних депутатів.

“Основна мета цього документа – комплексно врегулювати питання безпечності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами, адже йдеться про здоров’я людей. Нам важливо було підготувати редакцію цього закону на основі вимог понад 10 актів Європейського Союзу і тим самим створити законодавче підґрунтя для подальшої реалізації Угоди про асоціацію з ЄС”, – зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Очікується, що реалізація закону дозволить встановити єдині правила у сфері виробництва, обігу та використання матеріалів і предметів, які безпосередньо або опосередковано контактують з харчовими продуктами.

Зокрема, йдеться про такі матеріали і предмети, як папір та картон, пластик, друкарські фарби, регенеровану целюлозу, силікон, текстиль, лаки і покриття, віск, деревину, клеї, кераміку, корок, гуму, скло, іонообмінні смоли, метали і їх сплави.

Читайте також: Шмигаль переконаний, що Україна до кінця року виконає рекомендації Єврокомісії щодо вступу в ЄС

Крім того, запроваджується державна реєстрація та ведення державного реєстру речовин, що використовуються у виробництві матеріалів і предметів та процесів переробки пластику (повторного використання).

Також документ окреслює чіткі вимоги щодо належної виробничої практики (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами. Відповідно, удосконалюється процедура державного контролю та відповідальність операторів ринку.

Як повідомлялося, Мінагрополітики затвердило вимоги до ідентифікаційної позначки на харчових продуктах тваринного походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-