Петиція про блокування сайту «Страна.юа» набрала необхідну кількість голосів

Петиція про блокування сайту «Страна.юа» набрала необхідну кількість голосів

Укрінформ
Петиція до Президента з вимогою забезпечити належне блокування ресурсів підстанкційного проросійського видання «Страна.юа» набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Такі дані опубліковані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

Петицію №22/164952-еп було зареєстровано 28 вересня, автор - Роман Олександрович Балан.

«16 лютого 2022 року вашим указом було введено в дію рішення РНБО про санкції та повне блокування проросійського інтернет-ресурсу strana ua, всіх його клонів і сторінок у соцмережах. Однак, на жаль, ваш указ виконується не всіма інтернет-провайдерами і в українців усе ще зберігається доступ до проросійського маніпулятивного ресурсу, зокрема, через дзеркала в доменних зонах best, today, media тощо», - ідеться в документі.

Читайте також: Пропагандистські війни: росія-Україна 2022

Також зазначається, що редакція “Страни” створила новий Youtube-канал для обходу заборон, де продовжує маніпулювати думкою українських глядачів.

«Окремо наголошу, що попри накладені вами санкції так званих “журналістів” проросійської “страни” було акредитовано до державного престуру у щойно деокуповану Балаклію. Співпраця державної влади з пропагандистами, особливо в розпал російсько-українською війни, є неприпустимою», - заявив автор петиції.

Читайте також: Журналістку Страна.ua виключили зі переліку номінантів на премію від Thomson Foundation - МКІП

У документі міститься заклик до глави держави перевірити хід виконання рішення РНБО про санкції щодо проросійського псевдовидання “Страна” та в рамках повноважень вжити всіх необхідних заходів задля припинення співпраці і повного блокування цього пропагандистського ресурсу на території України.

Як повідомлялося, видання "Страна.ua" заблоковане в Україні згідно з Указом Президента №376/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" за проросійську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-