Українки, нещодавно звільнені з полону, отримають по 180 тисяч грошової допомоги

Українки, нещодавно звільнені з полону, отримають по 180 тисяч грошової допомоги

Укрінформ
Кабінет Міністрів виплатить грошову допомогу у сумі 100 тисяч гривень громадянкам України, яких 17 жовтня визволили з російського полону, ще по 80 тисяч гривень звільнені жінки отримають від Фонду імені Климентія Шептицького.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Звільненим українкам нададуть по 100 тис. гривень від українського уряду та по 80 тис. грн від Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького”, - ідеться у повідомленні.

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, “це велика реальна перемога – повернення додому 108 українок”.

“Кілька місяців тому кремль взагалі заперечував, що в них у полоні утримуються наші жінки. Доступу до них не мав навіть Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Проведена складна робота”, - наголосила Верещук.

Вона подякувала Президенту Володимиру Зеленському, керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, Службі безпеці України і всім причетним до звільнення з полону українських жінок.

Читайте також: Військовим, які потрапили в полон або зникли безвісти, нараховується грошове забезпечення

Верещук поінформувала, що усі жінки відновлюються після пережитого під пильним наглядом медиків.

Фонд Климентія Шептицького створений за спільною ініціативою віцепрем’єр-міністра Верещук та уряду Польщі. Перші заявки на допомогу Фонд розпочав приймати з 17 серпня. Мета: підтримати звільнених з полону українських жінок та дітей, яких війна зробила сиротами.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня відбувся черговий масштабний обмін полоненими. Із російського полону звільнили 108 жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-