Військовим, які потрапили в полон або зникли безвісти, нараховується грошове забезпечення

Військовим, які потрапили в полон або зникли безвісти, нараховується грошове забезпечення

Укрінформ
Військовим, які потрапили в полон або зникли безвісти, нараховується належне їм грошове забезпечення. Зберігається й додаткова грошова винагорода у розмірі 100 тис. грн за місяць.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач угруповання сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк, відповідаючи на питання, чи зберігаються за військовим виплати, якщо він потрапив у полон чи зник безвісти.

«Так. Військовим, які потрапили в полон або зникли безвісти, нараховується належне їм грошове забезпечення. Зокрема, зберігається й додаткова грошова винагорода у розмірі 100 тис. грн за місяць. Такі виплати здійснюються членам сім’ї військовослужбовця (за їх зверненням) у такому порядку: дружині або чоловіку; повнолітнім дітям або законним представникам неповнолітніх дітей (якщо немає дружини чи чоловіка); батькам рівними частинами, якщо військовослужбовець не перебуває у шлюбі та не має дітей», - повідомив Павлюк.

Читайте також: Військові на передовій забезпечені зимовою формою на 100 відсотків - Міноборони

Він також додав, що виплати членам сімей проводяться до повернення військовослужбовця або до визнання його судом безвісно відсутнім чи померлим.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня під час чергового масштабного обміну полоненими Україна звільнила з полону 108 жінок, зокрема 96 військовослужбовиць та 12 цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-