Президент закликає українців обмежити споживання електроенергії

Президент закликає українців обмежити споживання електроенергії

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає громадян обмежити споживання електрики у пікові години.

Про це він заявив у своєму відеозверенні, передає Укрінформ.

"Через російський ракетний терор у деяких містах і районах України енергетикам доводиться обмежувати постачання електрики – щоб стабільно працювала вся система. Але таких стабілізаційних відключень можна буде не робити, якщо ми всі в Україні свідомо будемо ставитись до свого споживання у пікові години. Це незначна річ для побуту кожної людини – однак дуже вагома у межах всієї енергосистеми", - підкреслив глава держави.

Він закликав українців обмежити користування електроенергією з 17 до 23 години, як це вже зробили у деяких регіонах держави.

"Наприклад, цієї суботи мешканці Чернігівської області обмежили своє споживання електрики на 20 відсотків. А загалом по країні – у середньому на 10 відсотків. Київ та область – тільки на 7 відсотків. Будь ласка, зробіть більше – якщо маєте таку можливість. Від 17-ї до 23-ї години маємо скоротити наше споживання електрики. Це такий крок, який разом з іншими забезпечить поразку для російських терористичних планів", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Ми зробимо все, щоб відновити електропостачання в усіх містах та районах - Зеленський

Президент також подякував усім захисникам і тим, хто працює заради перемоги. "У єдності та спільних діях – наша сила!" - заявив він.

Як повідомлялося, у більшості регіонів України відновлено технічну можливість постачання електроенергії, у деяких містах і районах ще діють графіки стабілізаційних відключень. Про це сказав Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-