Столична влада закликає киян повернутися до носіння масок

Столична влада закликає киян повернутися до носіння масок

Укрінформ
Влада Києва закликає повернутися до носіння масок у публічних місцях через зростання рівня захворюваності на COVID-19.

Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, відповідні рекомендації затвердив штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, передає Укрінформ.

"Мешканцям столиці рекомендують перебувати у засобах індивідуального захисту (зокрема респіратор або захисна маска, що закриває ніс та рот) у громадському транспорті, місцях обслуговування відвідувачів, навчальних закладах. Також міська влада звертається до підприємців з рекомендацією оновити маркування щодо носіння масок та дотримання дистанції не менш як 1,5 м між відвідувачами", - йдеться у повідомленні.

За даними Департаменту охорони здоров’я КМДА, рівень захворюваності зростає – за тиждень, із 26 вересня до 2 жовтня, у Києві зареєстровано 2515 випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано 242 людини, 22 людини померли.

Читайте також: За тиждень на Київщині зафіксували майже 2200 підтверджених випадків COVID-19

У департаменті нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу короновірусної хвороби є вакцинація. Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Працюють також центри масової вакцинації у ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг «Україна».

Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Як повідомлялося, МОЗ дозволило робити друге бустерне щеплення всім охочим, а також вакцинувати проти COVID-19 дітей віком 5-11 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-