Безкарність росії після війни розчарує українців більше за бідність та корупцію

Безкарність росії після війни розчарує українців більше за бідність та корупцію

Опитування
Укрінформ
Після війни непокараність росіі за вчинені злочини розчарує українців більше за високий рівень корупціі та низький рівень життя.

Такі дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, наводить Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна, передає Укрінформ.

«На запитання «Що для вас стало би найбільшим розчаруванням після закінчення війни» найчастіше мешканці України відповідали «Непокараність росії за вчинені злочини» (65,8%). Друге і третє місце посіли «Високий рівень корупції» (36,3%) та «Низький рівень життя, бідність» (34,6%)», - йдеться в повідомленні.

За даними дослідників, розчарування від непокарання росії по-різному проявляється у вікових групах та регіонах. Зокрема, мешканці західної та центральної України трохи частіше обирали цей варіант відповіді, ніж мешканці південної та східної України - 68,6% і 67,7% проти 63,5% і 59,1%. Водночас молодь у віці 18-29 років значно частіше обирала цю відповідь (78,3%), ніж люди віком 70 і більше років (55,5%).

Натомість мешканці південної та східної України частіше зазначали про можливе розчарування низьким рівнем життя й бідністю (42,3% і 43,3%), ніж мешканці західної України (27,4%). У центральній Україні цю відповідь обрали 31,4% опитаних.

Ще в п’ятірку ймовірних розчарувань українців по завершенню війни увійшли проблеми неповернення співгромадян з-за кордону (24,7%) та переселення в Україну росіян та білорусів (19%).

Читайте також: Ексгумацію в лісі під Ізюмом завершили - знайшли 447 тіл

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-