Ексгумацію в лісі під Ізюмом завершили - знайшли 447 тіл

Ексгумацію в лісі під Ізюмом завершили - знайшли 447 тіл

Укрінформ
Ексгумація із місця масового поховання убитих російськими загарбниками в Ізюмі Харківської області завершена, загалом знайдено 447 загиблих.

Як передає Укрінформ, про це очільник Національної поліції України Ігор Клименко повідомив уФейсбуці.

“Роботи тривали тиждень безперервно. З могил дістали 447 тіл загиблих. З них 215 жінок, 194 чоловіки, 5 дітей, а також 22 військовослужбовці. Крім того, виявили рештки 11 осіб, стать яких наразі неможливо визначити”, - ідеться у повідомленні.

За його словами, “багато тіл зі слідами катувань. Перед криміналістами поліції та судмедекспертами стоїть вагома задача – ідентифікувати тіло кожного загиблого. Родичі мають їх поховати по-людськи”.

Він зазначив, що “слідчі ретельно документують кожен воєнний злочин російських військовослужбовців. Не пропустять жодної деталі. Бо злочинці неодмінно мають бути покарані”.

Читайте також: Посол ЄС із Ізюма: Україна отримає всю нашу допомогу для перемоги та покарання злочинців

Клименко подякував “слідчим, криміналістам, судмедекспертам, рятувальникам та всім, хто долучався до процесу ексгумації. Це важка, але дуже важлива робота”.

Також очільник Нацполіції подякував іноземним та українським ЗМІ, що розповідають про злочини росії.

“Світ має бачити та пам’ятати про звірства російських катів”, - заявив Клименко.

Водночас в Офісі генерального прокурора поінформували, що “у померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї”.

За словами керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, “по кожному ексгумованому тілу слідчими вже призначені судово-медичнi експертизи".

"Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових”, - наголосив Фільчаков.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня українські війська звільнили Ізюм від російських загарбників. Місто перебувало під контролем ворога з початку квітня.

16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-