Посол ЄС із Ізюма: Україна отримає всю нашу допомогу для перемоги та покарання злочинців

Посол ЄС із Ізюма: Україна отримає всю нашу допомогу для перемоги та покарання злочинців

Укрінформ
Україна отримає всю допомогу Європейського Союзу, щоб виграти війну і притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців.

Про це заявив у Твітері голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час поїздки до Ізюма, передає Укрінформ.

«З групою європейських дипломатів у нещодавно звільненому Ізюмі. Братські могили. Камери ув'язнення. Значна частина міста зруйнована. Залишилося менше третини жителів. Україна отримає всю нашу допомогу, щоб виграти війну і притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців», - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, з початку березня Ізюм піддавався масованим обстрілам і авіаударам. 27 березня через дії місцевих зрадників перші окупанти зайшли в місто. З 2 квітня Ізюм повністю захопили. Загарбники не погоджували гуманітарних коридорів. Загинуло щонайменше тисяча жителів.

Читайте також: Ексгумація в лісі під Ізюмом завершується, але виявили ще три місця масового поховання

Місто звільнили 10 вересня завдяки масштабному контрнаступу ЗСУ. Після цього правоохоронці виявили в Ізюмі шість катівень, влаштованих окупантами.

16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед загиблих є діти та військові Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-