В Естонії «е-громадянство» оформили вже 6 000 українців - міністр

В Естонії «е-громадянство» оформили вже 6 000 українців - міністр

Укрінформ
Україна має найбільшу кількість електронних резидентів в Естонії – близько 6 тисяч осіб, що становить майже 6% від усієї кількості людей, які отримали «електронне громадянство».

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр зовнішньої торгівлі та інформаційних технологій Естонії Крістіан Ярван.

«Зараз в Естонії є майже 100 000 електронних резидентів зі 176 країн, які заснували в Естонії майже 23 000 цифрових компаній. Електронне громадянство – це програма тісної співпраці з урядом, у якій немає жодних спрощень під час ретельних перевірок. Тобто лише люди з чесними намірами можуть стати електронними резидентами Естонії», - зазначив міністр.

За його словами, початок повномасштабної війни значно підвищив інтерес українців до естонської програми електронного громадянства. Останні дані демонструють, що майже 1 із 10 нових електронних резидентів є громадянином України. Причому останнім часом Україна додає в середньому до 100 електронних резидентів на місяць.

«Загалом Україна має найбільшу кількість електронних резидентів в Естонії, близько 6 000 осіб, що становить майже 6% усієї спільноти електронних резидентів. Майже третина з них заснували компанію в Естонії, що робить Україну країною номер один за показником створення компаній електронними резидентами у провідних галузях, таких як комп’ютерне програмування, роздрібні онлайн-продажі та бізнес-консультації», - наголосив Ярван.

Читайте також: Естонія планує розробку мобільного додатка на основі української «Дії»

Е-резидентство (e-residence) – програма, яка дозволяє мешканцям інших держав отримувати доступ до естонських сервісів та безпосередньо єдиного європейського ринку.

Як повідомлялось, наразі естонська програма e-Residency відшкодує внесок у розмірі до 130 євро всім українцям, які подали заявку на отримання електронного резидентства після 24 лютого 2022 року та тим, хто подасть заявку до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-