НАБУ розпочало розслідування щодо заступника голови Верховного Суду

НАБУ розпочало розслідування щодо заступника голови Верховного Суду

Документ
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування щодо заступника голови Верховного Суду України, голови Касаційного господарського суду у складі ВСУ Богдана Львова у справі про недостовірне декларування.

Як передає Укрінформ, про це народний депутат Ярослав Юрчишин повідомив у Телеграмі та опублікував фото відповіді НАБУ на своє звернення.

Він написав, що за його депутатським зверненням "НАБУ розпочало роботу щодо судді Богдана Львова у справі про недостовірне декларування. Мова йде про відкриття кримінального провадження та початок досудового розслідування у справі проти заступника голови Верховного Суду, голови Касаційного господарського суду".

Як зауважив Юрчишин, "це 1 або 2 ч. ст. 366-2 КК України та штраф до 85 тисяч грн, або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або обмеження волі на строк до 2 років, а також можливе позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років".

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня журналісти "Схем" оприлюднили розслідування про те, що очільник Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Львов, який має доступ до державної таємниці, виявився громадянином російської федерації.

Журналісти опублікували документи, відповідно яких Львов став громадянином рф ще у 1999 році, вже працюючи суддею в Україні, а у 2012 році оновив паспорт після досягнення 45-річчя. Журналісти встановили, що в день подачі заяви він перебував у москві. В обох випадках письмова заява оформлена від його імені.

У розслідуванні йдеться, що за російським паспортом Львова проводились операції з незадекларованою нерухомістю його родини в москві. Факт наявності російського громадянства суддя приховав від конкурсної комісії, яка у 2017-му обрала його до реформованого Верховного Суду. Згідно з Конституцією України, набуття суддею громадянства іншої країни – це підстава для припинення його повноважень.

Після виходу журналістського розслідування Львов у Фейсбуці спростував наявність у нього російського громадянства.

Він пов'язує поширення інформації про ймовірну наявність у нього російського громадянства з бажанням вивільнення посади голови суду, що "має полегшити вплив на результати розгляду господарських спорів з боку зацікавлених осіб".

Він також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з тим, щоб вони перевірили викладену журналістами інформацію.

Читайте також: У Верховному Суді збирають підписи за звільнення судді Львова через паспорт рф

19 вересня збори суддів Касаційного госпсуду у складі Верховного Суду не проголосували за включення у порядок денний питання про висловлення недовіри Львову через імовірну наявність у нього російського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-