Мінсоцполітики передало ООН черговий список заяв для грошової допомоги біженцям

Мінсоцполітики передало ООН черговий список заяв для грошової допомоги біженцям

Укрінформ
Міністерство соціальної політики втретє передало до Агентства ООН у справах біженців список заяв на виплату грошової допомоги.

Про це з посиланням на Мінсоцполітики повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

"Мінсоцполітики в рамках укладеного меморандуму з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців передано список заяв для виплати грошової допомоги 130 000 особам. Серед них люди уразливих категорій – пенсіонери, які не є переселенцями, але потребують підтримки, які зареєстрували заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже третій список, наданий Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців.

По списку переданих заяв травні та червні 2022 року вже було виплачено грошову допомогу 143 338 особам.

На сьогодні 2 545 645 осіб включено до списків, переданих Мінсоцполітики до різних міжнародних організацій, в тому числі УВКБ ООН, задля виплати грошової допомоги, з яких 901 052 особи вже отримали грошову допомогу.

Серед людей, які отримують допомогу, пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

У Мінсоцполітики нагадали, що після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат.

Читайте також: Кількість гумдопомоги Миколаєву зменшилася удесятеро - мер

Зі свого боку, Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців) – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства. УВКБ ООН працює в Україні з 1994 року разом з місцевою владою, партнерами та громадськими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-