Кількість гумдопомоги Миколаєву зменшилася удесятеро - мер

Кількість гумдопомоги Миколаєву зменшилася удесятеро - мер

Укрінформ
Кількість гуманітарних вантажів для Миколаєва за останні три місяці зменшилася удесятеро.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

«Кількість гуманітарних вантажів, які надходили на адресу Миколаївської міської ради, за останні три місяці знизилася приблизно у десять разів. Проте у нас працюють кілька гуманітарних програм, є можливість придбати продукти через торгівельні мережі, тому голод місцевим мешканцям точно не загрожує», - сказав Сєнкевич.

Зокрема, він назвав програму ООН, завдяки якій жителі міста за спеціальними картками можуть раз на декілька днів отримувати хліб, консерви, також почали роздавати рис тощо.

«Сьогодні я найбільше хвилююся не за пенсіонерів, бо вони отримують пенсію і можуть придбати собі їжу. Гірша ситуація у тих людей, які ще не досягли пенсійного віку, але втратили роботу через війну. Їх офіційно не звільнили, а вивели поза штат і вони залишилися без засобів для існування. Тому зараз ми будемо працювати над цією проблемою зі службою зайнятості та програмою ООН, щоб надавати виплати під цю конкретну категорію людей», - зауважив мер.

Читайте також: У Миколаєві практично кожен другий будинок не має вікон через обстріли - мер

Він також наголосив, у Миколаєві є низка громадських організацій, які самостійно працюють з гуманітарною допомогою і роздають її нужденним.

Як повідомлялося, у Миколаєві від початку повномасштабної війни кількість жителів зменшилася наполовину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-