У Миколаєві практично кожен другий будинок не має вікон через обстріли - мер

У Миколаєві практично кожен другий будинок не має вікон через обстріли - мер

Укрінформ
У Миколаєві практично кожен другий житловий будинок не має вікон через постійні обстріли – комунальники забивають їх фанерою та OSB-плитами.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

«Із 3,3 тисячі житлових будинків, які є у місті Миколаєві, у 1,5 тисячі сьогодні немає вікон у результаті обстрілів. Наразі наші бригади працюють над тим, щоб забити їх фанерою та OSB-плитами, бо скління наразі нераціональне. Адже обстріли тривають і це може бути даремним витрачанням коштів», - сказав мер.

За його словами, наразі проблема ускладнюється ще й тим, що половина мешканців покинула місто і не живе у своїх домівках. Тому потрапити всередину квартири комунальники не можуть, отож доводиться застосовувати спеціальні підйомники або залучати верхолазів, щоб забити вікна ззовні.

Читайте також: На Миколаївщині 96% шкіл працюють в режимі онлайн – Кім

«Я зрозумів, що ми самі не справляємося з таким обсягом роботи і можемо не встигнути до зими, тому я звернувся до Асоціації міст України по допомогу. Але наразі відгукнулося лише два міста – Одеса й Івано-Франківськ. Їхні бригади прибули до Миколаєва і допомагають місцевим комунальникам. Сподіваємося, що з їх допомогою ми встигнемо забити всі вікна до 1 листопада, але при умові, що їх кількість знову не збільшиться у результаті подальших обстрілів», - наголосив Сєнкевич.

Читайте також: Аварійність водопровідних мереж у Миколаєві зросла у п’ять разів - Кім

Як повідомлялося, лише внаслідок нічних обстрілів 19 вересня пошкоджень зазнали 40 будинків приватного сектору та дві багатоповерхівки. У них пошкоджена покрівля і загалом вибито 126 вікон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-