Україна працює над безпековою концепцією за моделлю Ізраїлю - Шмигаль

Україна працює над безпековою концепцією за моделлю Ізраїлю - Шмигаль

Укрінформ
Українська влада наразі працює над новою політикою безпеки правопорядку по типу ізраїльської моделі.

Про це під час пресконференції у Києві заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«(Такі місця, як – ред.) школи, лікарні, місця масово скупчення, ТЦ, - мають бути забезпечені відповідними (безпековими заходами по – ред.) моделі Ізраїля. Щоб довго не пояснювати, - це коли на вході у кожне приміщення, де скупчуються люди, є охорона, коли у деяких (місцях - ред.) є відповідні рамки, які не дозволяють проносити зброю. Це все нас чекає, над цією концепцією ми працюємо», - сказав чиновник.

При цьому, на його думку, якщо говорити про нову політику безпеки правопорядку по ізраїльській моделі, то тут можна згадати і про ветеранську політику.

«… Коли у нас буде орієнтовно півмільйона – більше мільйона ветеранів, які пройшли військові дії, і мають відповідні навички, це (безпекова сфера – ред.) може бути місцем їх майбутньої праці, де вони будуть продовжувати забезпечувати безпеку нашого суспільства у різних ролях і на різних позиціях», - поінформував очільник Кабміну.

За його словами, йдеться також і про нормативи для будівництва житлових будівель, громадських споруд.

При цьому Прем’єр-міністр уточнив, що усі розуміють, що сховища мають бути: вони є життєвою необхідністю, оскільки рф як наш сусід нікуди не подінеться.

«Наступні десятки років ми будемо жити із відчуттям небезпеки із їхньої сторони, яка, на жаль, нікуди не дінеться. І тому ми маємо бути готові, для того, щоб почувати себе впевнено, і це змінить наш світогляд і безпекову філософію – уже змінило. Звичайно, уже наразі усі нормативи переглянуті. І, звичайно, ми будемо робити безпеку у громадських приміщеннях пріоритетом номер один», - поінформував Шмигаль.

Читайте також: Обстріли критичної інфраструктури: Прем’єр каже, що ОВА розробили плани евакуації

Окремо він закцентував на процесі удосконалення системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації: «ми з вами наразі є свідками цієї роботи».

«Тобто, країна і суспільство наразі розуміють, що під час (повномасштабної – ред.) війни (з рф – ред.) безпека стала ключовим фактором, для, у тому числі, опалювального сезону, навчального року, існування, роботи, бізнесу. І я переконаний, що, попри наші обнадійливі і надихаючі очікування, безумовно, (одна із основних – ред.) задач цієї війни – це те, що безпека має стати і стане для нас пріоритетом номер один», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль доручив створити штаб для оперативної ліквідації руйнувань енергетичної інфраструктури

Як повідомлялося, 5 квітня Президент України Володимир Зеленський заявив, говорячи про Україну мрії, що наша держава може стати великим Ізраїлем, але зі своїм обличчям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-