Шмигаль доручив створити штаб для оперативної ліквідації руйнувань енергетичної інфраструктури

Шмигаль доручив створити штаб для оперативної ліквідації руйнувань енергетичної інфраструктури

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрам енергетики і громад та територій Герману Галущенку та Олексію Чернишову спільно з НАК "Нафтогаз України" та НЕК "Укренерго" створити штаб з метою ліквідації наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Шмигаль у Телеграмі.

"Учорашні варварські обстріли росії по критичній інфраструктурі вкотре довели, що нам протистоять терористи. Задля покращення реагування на екстренні ситуації доручив міністру енергетики, міністру розвитку громад та територій спільно з "Нафтогазом" та "Укренерго" утворити координаційний штаб у межах Державної комісії ТЕБ та НС. Завдання штабу — оперативна ліквідація наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Він також доручив Мінрегіону, Міністерству фінансів та Харківській ОВА підготувати до найближчого засідання уряду питання щодо виділення 400 млн грн з резервного фонду бюджету на відновлення пошкоджених об'єктів і для допомоги деокупованим територіям.

Читайте також: Через бойові дії залишаються знеструмленими понад 800 населених пунктів

Як повідомлялося, внаслідок російських обстрілів увечері 11 вересня було повністю знеструмлено Харківську й Донецьку області. Без світла також залишилися громади на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Сумщині.

За даними Міненерго, внаслідок масованих ударів рф 11 вересня було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги; загинули четверо енергетиків.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-