Воєнні злочини на звільнених територіях: поліція перевірила вже 123 тисячі людей

Воєнні злочини на звільнених територіях: поліція перевірила вже 123 тисячі людей

Укрінформ
У ході відпрацювання працівниками поліції звільнених від росіян територій загалом по Україні перевірено 123 тисячі осіб.

Про це у ефірі всеукраїнського телемарафону поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на питання щодо того, які злочини рф поліції вже вдалося зафіксувати у Харківській області, і чи вдалося вже затримати там колаборантів, Єнін сказав, що наразі картина злочинів все ще відкривається, і цей процес триватиме певний період.

Посадовець нагадав, що після звільнення Бучі правоохоронці виявляли сліди злочинів росіян там упродовж кількох місяців, і навіть наразі, на звільнених територіях Київщини, правоохоронці ледь не щодня стикаються із тими чи іншими ознаками воєнних злочинів рф, виявляють у рамках ексгумації тіла безвинно загиблих громадян України.

Читайте також: Монастирський приїхав на звільнені від загарбників населені пункти Харківщини

«Хочу сказати, що ми активно приймаємо усі заяви про злочини, і згодом можна буде говорити про більш чітку картину і масштаби злочинної діяльності окупаційної влади. Якщо ж цікавить статистика по Україні, то у ході відпрацювання поліцейськими уже перевірено 123 тисячі осіб, це як перевірити всіх жителів невеличкого облцентру», - уточнив Єнін.

При цьому перший заступник міністра поінформував, що з цієї кількості громадян більше 20 тисяч – це ті особи, які покидали звільнену територію і пройшли заходи з фільтрації, а також були перевірені під час фільтраційних заходів у звільнених від рф населених пунктах.

«І такі перевірки проводяться, безумовно, не заради статистики. Наприклад, 8400 з цих людей було передано до органів СБУ для проведення з ними подальших перевірочних заходів. Чимала частина з них отримують підозри, чи одразу ж затримуються правоохоронцями. І під час таких заходів вилучаємо і зброю, і гранати, набої і вибухові речовини», - поінформував Єнін.

Читайте також: Нам «дали на горіхи»: військовий рф розповів, як ЗСУ їх взяли в кільце на Харківщині

Як повідомлялося, у Харківській ОВА повідомили, що на звільнених від рф територіях Харківщини триває зачистка, туди повертається поліція та органи держвлади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-