На Харківщині внаслідок агресії рф загинули більш як тисяча мирних жителів

На Харківщині внаслідок агресії рф загинули більш як тисяча мирних жителів

Укрінформ
У Харківській області внаслідок російської агресії вже загинули понад 1000 цивільних, з них 50 дітей, поранено – удвічі більше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківщини.

«Держава-агресор тероризує та вбиває мирних мешканців. Я маю констатувати, що на території Харкова та області вже загинуло понад 1000 цивільних осіб, поранено — вдвічі більше. Серед вбитих — 50 дітей. Наймолодший загиблий від дій агресора — 5-місячний малюк», - йдеться у повідомленні з посиланням на керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

Він поінформував, що внаслідок російських обстрілів же повністю або частково зруйновано понад 7 тисяч об’єктів у Харкові та області, 2800 багатоповерхівок, майже 1800 житлових будинків, понад пів тисячі закладів освіти та півтори сотні лікарень.

За даними Фільчакова, нині правоохоронці розслідують майже 3,5 тисячі злочинів, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни.

«На сьогодні правоохоронцями розслідується майже три з половиною тисячі злочинів, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни. Серед них майже три тисячі — це злочини, пов‘язані з бомбардуванням цивільної інфраструктури, близько 50 — стосовно вбивств, понад 120 — щодо незаконного позбавлення волі. Також розслідується майже 300 злочинів щодо мародерства та 4 — щодо зґвалтувань», - сказав керівник обласної прокуратури.

Читайте також: У Миколаєві за час повномасштабного вторгнення росіяни вбили 132 цивільних

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським військам. Станом на 7 серпня українські захисники знищили близько 42 200 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-